Er du interesseret i at eje et luftgevær, kan det være, du er nysgerrig efter at vide mere om den gældende lovgivning på området.

I Danmark er det således pt., at du, når du er fyldt 18 år, må eje, anvende og opbevare dit eget luftgevær, så længe det er af en kaliber 4,5 mm eller derunder.

Kan jeg købe mit luftgevær online?

Det er samtidig også lovligt som 18-årig at købe dit eget luftgevær. Dermed er det altså fuldt ud lovligt at bestille dit luftgevær fra nettet, hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, så længe du bare lever op til det alderskrav, der er på det gældende område.

Du kan dermed nemt og enkelt klikke dig ind i en butik på nettet og bestille dit nye luftgevær, hvis du har lyst til det. Mange steder kan du også købe ekstraudstyr som sikkerhedsbriller, skydeskiver og meget andet, som er godt at have, hvis du gerne vil skyde til måls med dit luftgevær.

Hvor må jeg skyde med mit luftgevær?

Du må skyde med dit luftgevær på din egen grund, så længe du ikke er til fare for hverken andre mennesker eller dyr. Derfor er det meget vigtigt, at du skyder til måls et sted, hvor der er 0% risiko for, at du kan ramme andre personer, dyr eller andres ejendele.

Langt hen af vejen handler det jo om sikkerhed, og rammer du ved siden af dit mål, er det jo ikke til at vide, hvor det enkelte hagl kan havne henne, hvis du ikke har taget dine sikkerhedsforanstaltninger. Så husk at have styr på sikkerheden inden du begynder at skyde til måls.

Hvordan køber jeg hagl til mit luftgevær?

Det er meget nemt at købe hagl til dit luftgevær, da du ofte bare kan købe det i de samme butikker, som du køber dit gevær i. Der er mange forskellige priser på hagl, alt afhængig af størrelsen og kvaliteten af haglet, men det behøver ikke at være særligt dyrt at købe nye hagl.

Flere steder kan du eks. købe flere tusinde hagl for under 100 kroner. Så det er i den grad til at have med at gøre, og du skal alligevel skyde et par gange, før du bruger 2.000 hagl i dit gevær. Er du på Eesy mobil dækningskort, kan du nemt shoppe hagl til geværet online.

Må mine børn skyde med mit luftgevær?

Ønsker dit barn at skyde med luftgevær, kan det være en god idé for barnet at tage et jagttegn på eks. ungdomsskolen, hvis der er interesse for at skyde med et luftgevær. Du skal som nævnt være 18 år for at købe og opbevare et luftgevær, så dit barn kan ikke bare købe sit eget luftgevær, hvis han eller hun er under 18 år gammel.

Det er altid en rigtig god idé at være med til at sikre, at alle sikkerhedsforhold er i orden, når dit barn skal skyde med luftgevær. Vær altid med på sidelinjen så du er der til at holde øje.