Hvad er det kraftigste lovlige luftgevær, man må anskaffe sig? For at kunne svare på dette spørgsmål er der mange forskellige faktorer, man er nødt til at tage højde for. Derudover er der stor forskel på, hvornår et luftgevær er lovligt og ulovligt alt afhængigt af, hvem det er, der køber det.

Køb dit luftgevær her

Hvornår er et luftgevær lovligt?

Luftgeværer er lovlige i Danmark, men for at de bliver lovlige, er der en række krav, der skal være opfyldt. Det betyder med andre ord, at luftgeværer godt kan være ulovlige for nogle personer, da det afhænger af, hvem der ejer luftgeværet.

For det første gælder det, at man skal være mindst 18 år for både at kunne købe og benytte et kraftig luftgevær på lovlig vis. Det gælder, uanset hvilken type luftgevær der er tale om, men kaliberet må højest være på 4,5 millimeter. Ønsker man et større kaliber, så gælder der nemlig nogle helt andre regler. I så fald træder våbenloven i kraft, og her gælder det, at man skal have et jagttegn for at kunne erhverve, besidde og anvende et luftgevær, der har et kaliber, der er større end 4,5 millimeter. Har man et jagttegn, kan man derfor sagtens anskaffe sig og benytte sig af et kraftigt lovligt luftgevær.

Hvor hårdt skyder et luftgevær?

For at finde frem til det kraftigste lovlige luftgevær er det relevant at kigge nærmere på, hvor hårdt et luftgevær rent faktisk skyder. Her gælder det som udgangspunkt, at jo større kaliberet er, desto hårdere vil et luftgevær skyde. Der er dog også en række andre faktorer, der påvirker skuddets styrke.

Skuddets styrke bliver mål i Joule, og der skal for eksempel et skud på ca. 65 Joule til for, at et skud fra et luftgevær kan forårsage et menneske et dræbende sår.

De mest almindelige luftgeværer er luftgevær med følgende kaliber: 4,5 millimeter, 5,5 millimeter og 6,35 millimeter.

Et kraftigt luftgevær på 4,5 millimeter kan have en projektilvægt på 0,53 gram og en udgangshastighed på 305 meter i sekundet samt en skudstyrke på 25 Joule. Til sammenligning kan et andet luftgevær med et kaliber på 5,5 millimeter have en projektilvægt på 0,89 gram, en udgangshastighed på 220 meter i sekundet og en skudstyrke på 22 Joule. Det betyder med andre ord, at det er det enkelte luftgevær, samt projektilets vægt der afgør, hvor kraftigt luftgeværets skud vil være.

Hvordan finder man så ud af, hvilket lovligt luftgevær der er kraftigst?

For at finde ud af hvilket lovligt luftgevær der er det kraftigste, gælder det om at undersøge hvert enkelt luftgevær, inden man køber det. Hvis man gerne vil se luftgevær, der både er lovlige og kraftige, skal man kigge på projektilvægten, udgangshastigheden og Joulen for det pågældende luftgevær. På den måde kan man finde ud af, hvilket luftgevær der er det kraftigste.

Hvis man gerne vil have det kraftigste lovlige luftgevær på markedet, så skal man dog være opmærksom på, at det godt kan være, at det er nødvendigt, at man tager et jagttegn.

Køb dit luftgevær her