Luftgevær er en af de eneste typer af skydevåben, som man kan købe i Danmark uden at skulle have tilladelse af politiet. Du behøver faktisk kun at være fyldt 18 år for at kunne købe et luftgevær. Man må dog også kun bruge et luftgevær på sin egen grund, og man skal altid være sikker på, at der ikke er andre mennesker eller dyr omkring, som man kan komme til at skyde. Luftgeværer kan være rigtig sjove, og de kan være en god start, hvis man kunne tænke sig at blive bedre til at skyde. Derudover har man også muligheden for at gøre sit luftgevær helt unikt og personligt. Her er tre ting, som våbensmede kan hjælpe med, der kan gøre dit luftgevær helt specielt.

Trætypen

Mange luftgeværer har et skæfte af træ, og man kan sagtens udskifte skæftet. Så hvis du står med et ældre luftgevær, der har et skæfte af træ, som du synes er ved at se lidt gammel og slidt ud, så kan du sagtens få det skiftet. Der er mange forskellige trætyper, som man kan bruge til at lave et nyt skæfte, så det er kun ens egen fantasi, der sætter grænser. Hvis du gerne vil gøre dit luftgevær helt unikt, kan du overveje at vælge en mindre typisk træsort.

Udsmyk skæftet

Det er ikke kun træet, som man kan udskifte ved skæftet. Våbensmede kan også hjælpe med at udsmykke skæftet på flere forskellige måder. Mange dyrere luftgevær har eksempelvis enten udsmykkede plader sat ind i skæftet, eller også er der udskåret smukke mønstre i skæftet. Hvis man gerne vil gøre sit luftgevær helt unikt, så det ikke ligner nogen andres, så er det et godt sted at starte. Man kan også få sit navn på skæftet, hvis man gerne vil gøre det lidt mere personligt.

Tjek for fejl

Selvom det selvfølgelig er sjovest at bruge penge på at gøre sit luftgevær helt unikt, så er det stadig en god idé også at bruge penge på, at få det tjekket hos en våbensmed en gang imellem. Det er nemlig vigtigt, at der ikke er nogle fejl ved den, og at den fungerer optimalt. Ulykker med luftgevær sker nemlig oftest i forbindelse med, at der er fejl på luftgeværet. Man vil selvfølgelig gerne undgå, at sådan nogle ulykker sker, og den bedste måde at undgå disse ulykker er at sørge for at få sit luftgevær tjekket ofte.